Info om covid-19

Info om Covid-19

Vill du veta mer om Coronaviruset? Här har vi samlat tips på e-böcker och andra digitala resurser för både barn och vuxna.

 

För barn

Nu finns det böcker om coronaviruset från barnets perspektiv. Tillsammans kan ni lära er mer om viruset.
 

Alfabeta


Förlaget Nosy Crow har i samarbete med författaren och illustratören Axel Scheffler tagit fram en e-bok för barn om coronaviruset. I Sverige ges boken ut av Alfabeta förlag. Boken tar upp en mängd antal fakta om coronaviruset och hur det påverkar våra liv. Vad är coronaviruset? Varför pratar alla om det? Vad kan jag göra för att hjälpa till? Alla dessa och många andra frågor besvaras i Coronavirus - en bok för barn.

 

Apoteket hjärtat


Apoteket Hjärtat har tillsammans med illustratören Louise Winblad tagit fram Coronaboken. Bilderboken handlar om Bim som måste vara hemma för att hon är lite snorig. Pappas jobb har flyttat in i köket och Bim saknar sin mormor som hon inte får besöka. Går det att träffa mormor på något annat sätt tro? Coronaboken kan laddas ner gratis på Apoteket Hjärtats webbsida.

 

Fakta om Covid-19

I Fakta om Covid-19 får läsaren på ett lättläst sätt reda på mer om Covid-19 och vad vi kan göra för att stoppa smittan. Boken finns att låna på biblioteket.

Här finner du kostnadsfritt arbetsmaterial som kan hjälpa läraren och eleven till djupare samtal kring Corona-viruset och dess framfart.
Arbetsmaterial för eleven (pdf, 243kb)
Arbetsmaterial för läraren (pdf, 210kb)
 

BUP

Är du barn, tonåring eller förälder till en ung person som känner sig orolig för coronaviruset? Barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm har information och råd till barn, till tonåringar samt till föräldrar om hur du kan prata med ditt barn om corona.
 

World’s Children’s Prize

World’s Children’s Prize-programmet (WCP) är världens största, årliga, utbildningssatsning för alla barns lika värde och rättigheter. World's Children's Prize har tydlig information om corona - inte bara hur man kan skydda sig själv och andra från coronaviruset utan också användbara lektioner för lärare och knepiga quiz för att testa sina kunskaper.
 

För vuxen


Folkhälsomyndigheten

På Folkhälsomyndighetens samlingssida om covid-19 kan du läsa uppdaterad information om virusutbrottet.
 

Om corona i Stockholms län

Om du känner oro för coronaviruset finns information om covid-19 på 1177.se.
 

Covid-19 in other languages

1177 have information about covid-19 in 28 different languages. Read about restrictions where you live and how you can get tested.
 

Världshälsoorganisationen WHO

Följ coronavirusets utveckling globalt på WHOs hemsida.
 

Krisinformation från svenska myndigheter

Här kan du finna myndigheternas krisinformation.
 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Finn information om hur MSB arbetar med corona.
 

Språk