Tips om Covid-19

Vill du veta mer om Coronaviruset? Här har vi samlat tips på e-böcker och andra digitala resurser för både barn och vuxna.För barn

Nu finns det böcker om coronaviruset från barnets perspektiv. Tillsammans kan ni lära er mer om viruset. Böckerna finns att ladda ner gratis på nätet.
 

Alfabeta


Förlaget Nosy Crow har i samarbete med författaren och illustratören Axel Scheffler tagit fram en e-bok för barn om coronaviruset. I Sverige ges boken ut av Alfabeta förlag. Boken tar upp en mängd antal fakta om coronaviruset och hur det påverkar våra liv. Vad är coronaviruset? Varför pratar alla om det? Vad kan jag göra för att hjälpa till? Alla dessa och många andra frågor besvaras i Coronavirus_ en bok för barn.

 

Apoteket hjärtat


Apoteket hjärtat har tillsammans med illustratören Louise Winblad tagit fram Coronaboken. Bilderboken handlar om Bim som måste vara hemma för att hon är lite snorig. Pappas jobb har flyttat in i köket och Bim saknar sin mormor som hon inte får besöka. Går det att träffa mormor på något annat sätt tro?. Boken kan laddas ner gratis här.

 

Fakta om Covid-19

I Fakta om Covid-19 får läsaren på ett lättläst sätt reda på mer om Covid-19 och vad vi kan göra för att stoppa smittan. Boken kan laddas ner här.

Här finner du kostnadsfritt arbetsmaterial som kan hjälpa läraren och eleven till djupare samtal kring Corona-viruset och dess framfart.

Arbetsmaterial för eleven 

Arbetsmaterial för läraren

 

BUP

Är du barn, tonåring eller förälder som känner dig orolig inför coronaviruset? Här hittar du bra information och stöd från barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholms läns landsting.

 

Worldchildrensprize

World’s Children’s Prize-programmet (WCP) är världens största, årliga, utbildningssatsning för alla barns lika värde och rättigheter. Här finns inte bara tydlig information om hur man kan skydda sig själv och andra från coronaviruset utan också användbara lektioner för lärare och knepiga quiz för att testa sina kunskaper.

 För vuxen


Folkhälsomyndigheten

På Folkmyndigheten finns en samlingssida med information, klicka här!


Om corona i Stockholms län

Om du känner oro för coronaviruset finns det bra information på 1177.se, som du hittar på denna länk.
 

Corona in other languages

Här har 1177 sammanställt information på 28 olika språk om coronaviruset. Hur viktigt det är att stanna hemma när du har symptom, vad du ska göra för att undvika smitta och var du ska ringa om du bor i Stockholms län m.m. 

Världshälsoorganisationen WHO

Följ coranavirusets utveckling globalt på WHOs hemsida

Krisinformation från svenska myndigheter

Här kan du finna information om myndigheternas krisinformation

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Finn information om corona från MSB här