Fjärrlån

Fjärrlån

Finns inte boken på Salems bibliotek? Då kan vi låna in boken från andra bibliotek, ett så kallat fjärrlån. Logga in för att använda formuläret nedan.

Vi lämnar inga garantier för att den önskade boken lånas ut av andra bibliotek. Är det kö får du ibland vänta länge på ditt fjärrlån. Ibland blir lånetiden kortare än fyra veckor. Om det rör sig om ny litteratur väljer vi ofta att köpa in den till biblioteket.

Att beställa böcker kostar 10 kronor. För artikelkopior får man dock betala en högre avgift. 

Vi fjärrlånar inte böcker som finns på Salems bibliotek, oavsett om de är märkta som referenslitteratur eller är utlånade.

Vi lånar inte in spelfilmer eller musik på CD.

Beställning av talböcker samt böcker från Internationella biblioteket är alltid gratis.

Om du inte hittar boken på vårt bibliotek kan du själv använda söktjänsten Bibliotek i Stockholms län, för att göra en sökning i alla bibliotek i Stockholms län samtidigt. Om du inte själv kan hämta boken måste du kontakta oss för att göra ett fjärrlån.
 

Låntagarbeställningar i LIBRIS

Libris är en gemensam katalog för svenska universitets- och högskolebibliotek. Använder du LIBRIS webbsök kan du skicka in ditt önskemål om fjärrlån direkt till oss via webben. När du har hittat det du söker fyller du i ett webbformulär och skickar beställningen till Salems bibliotek.

Utgångspunkten är söktjänsten LIBRIS webbsök. Där söker du efter den bok eller artikelkopia du vill beställa. Sedan går du över till systemets beställningsdel och loggar in med användarnamn och lösenord.

Vid första inloggningstillfället måste du skapa ett personligt konto för namn- och adressuppgifter. Samtidigt talar du om vid vilket bibliotek du är registrerad låntagare. Då får du automatiskt de fjärrlånade böckerna till ditt förvalda bibliotek.

Böcker som är markerade som referenslitteratur eller kurslitteratur kan inte fjärrlånas.

LIBRIS fjärrlån och låntagarbeställningar

Fjärrlåneansökan