Fjärrlån

Finns inte boken du söker på Salems bibliotek? Då kan vi låna in boken från andra bibliotek, ett så kallat fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.

Vi lämnar inga garantier för att den önskade boken lånas ut av andra bibliotek. Hur lång tid det tar innan fjärrlånet kommer till oss varierar. Är det kö kan du ibland få vänta länge på ditt fjärrlån. Ibland blir lånetiden kortare än fyra veckor. Om det rör sig om ny litteratur väljer vi ofta att istället köpa in den till biblioteket.

Vi fjärrlånar inte böcker som finns på Salems bibliotek, oavsett om de är utlånade. Vi lånar inte in spelfilmer eller musik på CD.
 

Kostnad

Att fjärrlåna en bok kostar 10 kronor. För artikelkopior får man betala en högre avgift. 
Beställning av talböcker samt böcker från Internationella biblioteket är alltid gratis. 
 

Beställ fjärrlån via LIBRIS

Använder du LIBRIS webbsök kan du skicka in ditt önskemål om fjärrlån direkt till oss via webben. När du har hittat det du söker i Libris fyller du i ett webbformulär och skickar beställningen till Salems bibliotek.

Utgångspunkten är söktjänsten LIBRIS webbsök. Där söker du efter den bok eller artikelkopia du vill beställa. Sedan går du över till systemets beställningsdel och loggar in med användarnamn och lösenord.

Vid första inloggningstillfället måste du skapa ett personligt konto för namn- och adressuppgifter. Samtidigt talar du om vid vilket bibliotek du är registrerad låntagare. Då får du automatiskt de fjärrlånade böckerna till ditt förvalda bibliotek.

Böcker som är markerade som referenslitteratur eller kurslitteratur i LIBRIS kan inte fjärrlånas.

LIBRIS fjärrlån och låntagarbeställningar
 

Du kan också ansöka om ett fjärrlån direkt här på webbplatsen. Logga in (längst upp till höger på sidan) och fyll sedan i formuläret nedan. Fyll i så många uppgifter som du kan. Skriv till exempel om du behöver ha en viss upplaga eller utgivningsår.

Om du behöver boken snabbt kan du själv använda söktjänsten Bibliotek i Stockholms län, för att göra en sökning i alla bibliotek i Stockholms län samtidigt, och se om något närliggande bibliotek har boken inne. 

Fjärrlåneansökan

Sök

Språk