• Mai betyder vatten

  Boken utspelas i Tanzania och handlar om Adi som ska börja skolan. Sexåringens värld byggs upp av föräldrarnas kristna övertygelse och släktens legender och myter, blandat med erfarenheten av de fyra äldre syskonens revolt mot den stränga pappan.

 • Jag stannade kvar i Auschwitz

  I denna bok får vi följa nederländaren Hans (dvs Eddys alter ego) när han och hans fru Friedel lämnar genomgångslägret Westerbork och tvingas in i en tågvagn med destination Auschwitz.

 • Nickelpojkarna

  En stark, omruskande berättelse om en institution som funnits på riktigt och vars mörka historia Colson Whitehead åskådliggör genom de fiktiva gestalterna Elwood och Turner.

 • Om det inte vore för dig

  Delphine de Vigan har en fin lekfullhet när hon visar Michkas kamp för att hitta uttryck när de exakta orden saknas henne. Detta är en stark roman om relationer, åldrande, språkets betydelse men också språkets möjligheter.

 • Upplevelser i Stockholms natur

  Våren är här, träden knoppas och solen skiner. En utflykt till ett naturskönt område vore härligt, men vart ska en åka?

 • Frannie Langtons bekännelser

  År 1826 i London står Frances ”Frannie” Langton inför domstolen, anklagad för kallblodigt mord på paret Benham, som hon arbetade för. Den 21-åriga Frannie anses av allmänheten skyldig, men hon vill berätta sin egen historia inför domstolen:

 • Där livet är fullkomligt

  En stark bok om drömmar och verklighet, om sociala klyftor, ålderdomliga könsroller och fördomar i dagens Italien. Men också om hur livet kan överraska och fördomar krossas. En gripande berättelse som stannar kvar länge!

 • Dimma

  Dimma utspelar sig på Island februari 1988 då poliskommissarie Hulda Hermannsdóttir får ett märkligt fall som troligtvis skett under julhelgen, två månader tidigare. Det här är den isländska deckarförfattarens tredje bok om Hulda Hermannsdóttir.

 • Stormfåglar

  Boken utspelar sig 1957 på den isländska trålaren Måsen som är på väg mot den s k Måsbanken, ett fiskrikt område utanför Newfoundlands kust (Kanada). Huvudpersonen är Larus som 19 år gammal bara har varit ute på havet två gånger tidigare, men inte tvekar att gå ombord. Efter att ha fyllt upp lastutrymmet med fisk hamnar Måsen mitt i den värsta stormen besättningen varit med om.

 • Jag ser allt du gör

  Detta är en novellsamling och debutbok av ordkonstnären Annika Norlin, och som jag väntat på denna bok. Å nej, novellsamling, suckar ni. Å jo! För skribenten är inte bara författare och psykolog, hon är låtskrivare i världsklass under artistnamnen Hello saferide och Säkert! I en enda kort låt beskriver hon ett helt liv, en värld, en händelse som förändrar allt. Tänk dig då var Annika Norlin kan göra med en hel novell!

 • Mitt hjärtas oro

  Malou von Sivers trilogi är en familjehistoria som tar sin början i sekelskiftets Stockholm fram till nutid. I första boken, Mitt hjärtas oro, handlar det om Alex, gift, som möter Sara litteraturstudent och blir förälskad. Äktenskapet är inte lyckligt och Alex ser en möjlighet att komma loss från ett liv som känns kvävande. Sara dras till Alex sårbarhet. Kärlek, mörker. Om sår som kan uppstå i livet och föras vidare över generationer. En mycket välskriven och läsvärd trilogi.

 • Agathe

  En terapeut räknar dagarna till sin pensionering, och tar sig motvilligt an en sista patient, Agathe. Under deras samtal är det terapeuten som börjar omvärderar sitt liv. Det här är en pärla på lite över hundra sidor som utspelar sig i 40-talets Paris. Fint språk och välbalanserad finstämd humor om kärlek, glädje, ensamhet och döden.

 • Hudbibeln

  Hudforskaren Johanna Gillbros bok är en välkommen vägledning för konsumenter som möts av hudvårdsindustrins löften och försäljningsknep. Gillbro granskar krämernas påstådda effekter på huden och reder ut vilka ingredienser som faktiskt fungerar enligt aktuell forskning. Läsaren får också lära sig hur huden påverkas av exempelvis kost, sömn, sol och stress, och får konkreta råd för en fungerande hudvårdsrutin.

 • Allt jag fått lära mig

  Tara Westovers självbiografi skildrar hennes uppväxt i en mormonfamilj som lever avskärmad från omvärlden. Hennes fanatiske fars agerande skapar gång på gång livsfarliga situationer för familjemedlemmarna. Den engelska titeln på boken, Educated, fångar kärnan i denna otroliga berättelse om frigörelse och vikten av en utbildning för att kunna bryta sig ur ett fångenskap. 

 • Historien om en anständig familj

  Maria växer upp med sin familj i fattiga kvarter i en stad i Italien. Kvarterets liv styrs hårt av sociala regler och en maffiafamilj. Men Maria har större drömmar, hon ska bort från trakten och slippa bli hemmafru, hon är begåvad och får möjligheten att studera. Men när hon efter flera år återser barndomsvännen Michele och blir kär, så ställs allt på sin spets; han tillhör maffian! En mustig roman för alla Ferrante-fans.