Hoppa till innehåll
Att låna e-ljudböcker

E-ljudböcker lyssnar du på strömmande. De spelas upp direkt och sparas inte på datorn, surfplattan eller i mobilen. Det innebär att du måste vara uppkopplad på Internet när du lyssnar. Tänk på att det kan tillkomma kostnader för din uppkoppling.

För att låna e-ljudböcker behöver du ett bibliotekskort och din pin-kod. Lånetiden är 28 dagar och boken lämnas tillbaka automatiskt när tiden är slut. Du kan låna högst två e-böcker eller e-ljudböcker per vecka.  

Såhär lånar du:

Du kan låna e-ljudböckerna i tre olika format. Vilket format du väljer beror på hur du vill lyssna på boken, på din dator, mobil eller surfplatta.

  • Om du ska lyssna på din iPhone eller iPad ska du välja alternativet iOS när du lånar e-ljudboken.
  • Om du ska lyssna på din Androidtelefon eller Andriod-surfplatta ska du välja alternativet Andriod-app. Du ska då även ladda ned appen "Elib Ljudboksspelare" i Google Play.
  • Om du ska lyssna på din PC eller Mac ska du välja alternativet Ljudbok(Flash).
Om du råkar välja fel alternativ så gör det ingenting, låna då samma e-ljudbok igen i rätt format. Det räknas ändå bara som ett lån.
 
Du kan också lyssna på samma lånade e-ljudbok på flera olika apparater, låna bara e-ljudboken en gång till i det format som passar för det du vill lyssna på. Du kan låna din e-ljudbok i upp till tre olika format, men det räknas ändå bara som ett lån.
 
Dina lånade e-ljudböcker finns registrerade på Mina sidor, under Mina lån. Det är dit du går för att lyssna vidare på din e-ljudbok. Spelaren kommer ihåg var du slutade lyssna och den sparar din volyminställning.
  • Öppettider:

    mån, tors 13-19; tis, ons, fre 10-17; lör 10-15

  • Kontakt:

    08-532 599 10, biblioteket@salem.se

www.salem.se