Använda digitala tjänster

Börja använda digitala tjänster och digital teknik

För dig som vill komma igång med att till exempel handla online, använda internetbanken, skaffa e-legitimation eller ha videosamtal finns gott om hjälp att få på nätet. Här har vi samlat länkar till olika hemsidor med information.
 

Din digitala vardag

Region Stockholm har tillsammans med en grupp biblioteksmedarbetare tagit fram fyra olika guider. Dessa finns att hämta gratis på biblioteket, eller ladda ner genom att följa länkarna nedan.

Swish och BankID

Betalningshjälpen har steg-för-steg guider för hur du gör för att komma igång med Swish (en app för överföring av pengar) för dig som är kund hos Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken, ICA-banken eller Länsförsäkringar. 

För att använda Swish måste du ha en e-legitimation (BankID). Betalningshjälpen har också en instruktion för hur du skaffar BankID.
 

Digitala jag

Google Digitalakademin och Arbetsförmedlingen har skapat webbsidan Digitala jag med kurser om att till exempel: 

Funk-IT Lyftet

Uppsala kommun ligger bakom Funk-IT Lyftet som skriver korta, enkla guider för digital teknik. På deras sida hittar du massor av instruktioner för att bland annat:

Många av guiderna finns också som Youtube-filmer. Gå in på Funk-IT Lyftet och välj vad du vill lära dig mer om.

 

Seniorsurfarna

Titta på den senaste säsongen av Seniorsurfarna på UR Play där Carl Jan Granqvist och Siw Malmkvist bland andra får lära sig användbara funktioner på sin smarta telefon.

Språk