Vanliga frågor

 

Pendeltåg avgår från Stockholms central mot Tumba/Södertälje C. Bussarna nummer 725 samt 708 från Rönninge station passerar Salems centrum, där biblioteket ligger. Du kan även stiga av pendeltåget vid Tumba station för att byta till buss 725 mot Salems centrum.

Biblioteket ligger på markplan. Det finns autmatisk dörröppnare till bibliotekets entré. Tillgängliga toaletter finns i bibliotekets foajé. Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till biblioteket (2 platser).

Ja, från ungefär 6 års ålder får barn skaffa lånekort. De flesta barn skaffar lånekort i samband med skolbesök i förskoleklass. Vårdnadshavaren fyller i en blankett som lämnas in på biblioteket. Blanketten kan laddas ner från webben (pdf, 273kb) eller hämtas på biblioteket.

Tryck på Sök uppe i menyn för att söka efter allt material (böcker, ljudböcker m.m.) som finns på biblioteket. Du kan t.ex. söka efter titel, författare, eller ämne. Du får fram en träfflista med relevanta titlar. Medietyp visar om det är en vanlig bok eller elektronisk e-bok/e-ljudbok. 

Om boken du sökte efter finns med på träfflistan betyder det att biblioteket har boken. Klicka på titeln för att få veta om boken finns inne eller är utlånad. E-böcker/e-ljudböcker visas alltid som "Inne".

Har du glömt din PIN-kod eller aldrig fått någon måste du komma till biblioteket för att byta den. Glöm inte att ta med legitimation.
Du kan även klicka på Logga in, längst upp, och sedan välja "Har du glömt PIN-koden?" Följ instruktionerna för att ändra din PIN-kod. 

Av säkerhetsskäl delar vi inte ut eller ändrar PIN-kod per telefon eller e-post.

För att logga in behöver du ha ett lånekort på Salems bibliotek. Klicka på Logga in högst upp till höger på sidan. Fyll i ditt personnummer (tio siffror), alternativt lånekortsnummer, och din fyrsiffriga PIN-kod. Lånekortsnumret hittar du på ditt lånekort och du skriver det utan mellanslag. 
Du kan också logga in med BankID.

För att låna om på webben måste du vara inloggad. Du loggar in längst upp till höger på sidan. Fyll i ditt lånekortsnummer eller ditt personnummer (tio siffror) och din PIN-kod. Du kan också logga in med BankID.

Gör såhär för att låna om:

 1. Logga in.
 2. Klicka på Mina sidor i huvudmenyn längst upp.
 3. Klicka på Mina lån. Nu ser du alla dina lån i en lista och vilket datum böckerna ska lämnas tillbaka. Ibland står det "Titeln går inte att låna om". Det kan bero på att boken är reserverad, försenad eller att det är en film eller TV-spel.
 4. Hitta boken du vill låna om och tryck på "Låna om" i rutan till höger om titeln. När du fått ett nytt återlämningsdatum vet du att böckerna är omlånade.

Du måste vara inloggad med hjälp av ditt lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod, eller BankID, för att reservera.

En reservation kostar 10 kronor. Det är gratis att reservera barn- och ungdomsmaterial. Det är gratis att reservera talböcker och medier från Internationella biblioteket.

Gör så här för att reservera:

 1. Logga in.
 2. Sök fram det du vill reservera och klicka på titeln i träfflistan. Du kommer då till katalogposten.
 3. Klicka på Reservera.
 4. Klicka på OK. 

Du kan skriva ut från bibliotekets datorer. Du kan även kopiera men det går inte att ta färgkopior. 

 • A4-kopia: 3 kronor per sida
 • A3-kopia: 4 kronor per sida
 • Skriva ut: 3 kronor per sida

Du kan få hjälp att skanna på biblioteket. Det kostar 10 kr och det krävs att du har en e-postadress. 

Ja. Om du har en egen dator, surfplatta eller mobil med dig till biblioteket kan du använda vår trådlösa internetuppkoppling. Kontakta personalen för att få lösenordet.
 

Ja, vi har ett bokinkast. Du hittar det till höger om entrédörren. Du kan återlämna böcker och andra medier i bokinkastet när biblioteket är stängt. Återlämning i bokinkast sker på egen risk.

Ta del av våra låneregler för att läsa om de olika avgifterna. Om du vill betala av din skuld måste du komma till biblioteket, det går inte att betala via vår hemsida. Vi tar emot kortbetalning eller kontanter.

Om du vill betala av din skuld måste du komma till biblioteket, det går inte att betala via vår hemsida. Vi tar kortbetalning eller kontanter.

Du kan endast se din lånehistorik om du själv har aktiverat den funktionen på Mina sidor. 

Såhär gör du:
För att aktivera Min lånehistorik måste du först logga in. Sedan går du till Mina uppgifter. Bredvid "Mitt konto på Salems bibliotek" trycker du på Visa. Kryssa i rutan vid Spara min lånehistorik.

Du kan endast se de lån som du gjort efter att lånehistoriken aktiverades.

Sök

Språk