Cineasterna

Cineasterna

Cineasterna har kvalitetsfilm för både vuxna och barn. Det enda du behöver för att låna och strömma film är ett lånekort och en enhet med internetuppkoppling!

Såhär gör du:

1.    Gå till www.cineasterna.se
2.    Välj Salems bibliotek från menyn
3.    Välj en film som du vill se
4.    Ange ditt lånekortsnummer (eller personnummer, 10 siffror) och din pinkod 
5.    Klicka på "Titta på filmen". Filmen är tillgänglig i 48 timmar
6.    Om du även vill skapa ett användarkonto så fyller du i ett valfritt användarnamn och ett lösenord samt din e-postadress. Vill du inte skapa ett användarkonto så klickar du bara på "Hoppa över".

 

Du kan låna max 3 filmer i veckan och lånetiden är 48 timmar. Filmen återlämnas automatiskt när lånetiden har löpt ut. Cineasterna följer filmdistributörernas rekommenderade åldersgränser.

Den rekommenderade webbläsaren för bästa upplevelse är Google Chrome. Cineasterna finns även som app för iPhone, iPad, Android och Apple TV.

Behöver du hjälp? Gå till Cineasternas support, eller kika bland de vanliga frågorna. Kontakta biblioteket om du har frågor om ditt lånekortsnummer eller pin-kod. 

Vänligen notera att Cineasterna är en extern tjänst. Om du väljer att börja använda Cineasterna innebär det att dina personuppgifter behandlas av Cineasterna som extern leverantör, enligt deras personuppgiftspolicy. 

 

Syntolkning av filmer och uppläst undertext

I samarbete med tjänsten Subreader erbjuder Cineasterna filmer med uppläst text. Lösningen hjälper dyslektiker och personer med andra lässvårigheter att se Cineasternas svensktextade filmer. 
För att använda SubReader behöver du en Android eller iOS-enhet samt en TV eller dator att se filmen på. Tjänsten SubReader är kostnadsfri för Cineasternas användare. På Cineasternas hjälpsida kan du läsa om hur du kommer igång med Subreader. 
 

 

 

Språk